Vi har något att berätta

Sollentuna, april 2022

 

Föreningens nya hemsida

Nu har föreningen en ny och uppdaterad hemsida på plats www.takten.se. Vi hoppas att hemsidan kommer att besökas flitigt av alla medlemmar och underlättar tillgången till information om ert boende. Hemsidan fungerar lika bra i datorn, mobilen eller läsplattan. Syftet med hemsidan är att samla all väsentlig information, dokument och länkar som kan tänkas behövas som medlem i föreningen.

 

För att få föreningens nyhetsbrev ”Vi har något att berätta” – som skickas ut automatiskt när vi publicerar information på hemsidan – krävs det att du registrerar dina kontaktuppgifter på hemsidan. Vi kommer att fortsätta dela ut nyhetsbrev i pappersform men på sikt hoppas vi kunna ersätta dem via denna hemsida.

 

Hoppas ni ska trivas på vår nya hemsida

 

Fågelmatning förbjudet

Det är totalt förbjudet att mata fåglar eller lägga ut mat på marken i föreningens område. Tyvärr drar fågelmatningen till sig andra skadedjur såsom råttor och möss. Vi vill därför ännu en gång påminna om att det är mycket viktigt att inte mata fåglar och sopor måste paketeras ordentligt och slängs i sopbehållarna och ingen annanstans.

Sophantering

Genom att sortera ditt avfall kan du göra en stor insats för miljön och trivseln i föreningen.

Det är absolut förbjudet att ställa sopor utanför sopbehållarna och du kan personligen bli ålagd att betala för bortforsling av soporna.

 

Det finns två sopkärl, matavfall och hushållssopor. Kärlet för matavfall är endast avsedd för mat. I hushållsavfalls kärlet kan man exempelvis slänga, konservburkar pappersnäsdukar, plåster, disktrasor och blöjor etc. Emballage, kartonger och annat material som inte går att vika eller glas och metall ombeds att slängas på närmsta återvinningscentral.

 

Styrelsen uppskattar om ni hjälper till för att öka trivseln i vår förening

 

Spolning av avlopp

Allmänna rörjouren har nu utfört spolning av avlopp i de flesta lägenheter.

Olyckligtvis fick Allmänna rörjouren inte tillgång till en del lägenheter där spolningen inte kunde utföras på grund av att ingen varit hemma och ingen nyckel lämnades i tubben heller. Nytt spolschema kommer aviseras inom kort. Det är oerhört viktigt att lämna nycklarna i “tuben” om ni inte är hemma vid det aktuella datumet. Glöm inte nyckel till överlåset. Boende som inte ger tillgång till lägenheten kommer debiteras mellan 5000-7000 kronor för merkostnader.

 

Kommunikation med styrelsen

Ibland behöver man komma i kontakt med styrelsen, det kan gälla allmänna frågor, funderingar eller förslag då går det bra att mejla till info@takten.se

vår förhoppning är att besvara era frågor inom 7 dagar. Vi vill dock passa på och informera att sociala kanaler inte är rätt kontaktväg till styrelsen och ser gärna att de istället används som information/diskussion kanal med god ton. Har ni frågor som berör föreningen kontakta gärna styrelsen via mail så ska vi göra vårt bästa. Gäller dina avier, andra ekonomiska frågor eller något behöver åtgärdas/felanmälas hänvisar vi till Renew Service. Kontaktuppgifterna hittar du i anslagstavlan i trapphusen.

 

Tack för bra samarbete.

 

 

Årsstämma

Föreningen kommer att hålla årsstämma den 24 maj 2022, mer information om tid och plats kommer i kallelse.

 

Skyddsrum

Skyddsrum ska kunna ge skydd åt människor vid krig. Om det skulle bli ett flyglarm ska du omedelbart bege dig till ett skyddsrum eller i nödfall ett annat skyddande utrymme.

 

Hur vet jag om jag ska ta mig till ett skyddsrum?

Ifall regeringen fattar beslut om höjd beredskap ska fastighetsägare ställa i ordning skyddsrum inom 48 timmar. Information om höjd beredskap får du genom radio och TV.

 

Tillhör jag något speciellt skyddsrum?

Nej, vid fara under höjd beredskap ska du ta dig till det skyddsrum eller skyddande utrymme som är närmast.

 

Finns det anpassningar för människor med funktionsnedsättning i skyddsrummen?

Många skyddsrum är tillgängliga men alla har inte som regel anpassningar för människor med till exempel funktionsnedsättning. I kris eller krig kan man tänka på att det är de med störst behov av stöd som får hjälp av samhället.

 

Hur länge kan man vara i ett skyddsrum?

Rummet ska vara konstruerat för att man ska kunna vistas där i minst tre dygn.

 

Vilka ansvarar för skyddsrum?

Fastighetsägare har ansvar att ställa i ordning skyddsrum ifall regeringen fattar beslut om höjd beredskap.

 

Vad ska finnas i skyddsrummet?

I ett skyddsrum som har ställts i ordning ska det finnas vatten upptappat på kärl, värme, ventilation och toalettmöjligheter. Det finns inte livsmedel. I en krigssituation får du vara beredd på att det kan vara avbrott i exempelvis vatten-, el- och värmeförsörjningen till skyddsrummet.

 

Bra att ha med sig:

 • Ficklampa
 • Vatten (i flaska)
 • Mat som tål rumstemperatur
 • Hygienartiklar
 • Toalettpapper
 • Mediciner
 • Första hjälpen-väska
 • Varma kläder
 • Värdehandlingar (Id-kort/körkort, kontanter, kontokort)
 • Nycklar
 • Mobiltelefon + laddare eller powerbank

 

 

Var finns skyddsrummen i Brf Takten

Skyddsrum finns i källaren på:

Bygatan 8-12

Bygatan 26-30

Bygatan 44-48

Bygatan 62-68

 

 

Med vänlig hälsning

Styrelsen för brf Takten,